Cursus voor ouders en begeleiders van kinderen met autisme en aanverwante problemen en/of uitdagingen en professionals die met deze doelgroep werken

4-daagse Growing Minds cursus
gericht op vooruitgang van je kind
zaterdag 14 april t/m dinsdag 17 april 2018

Maak kennis met een effectieve interventie voor je kind/ leerling.
Hoe zorg je ervoor dat je hem/ haar een grote kans biedt tot aanleren van belangrijke, zinvolle vaardigheden?


Leer en oefen vaardigheden die je als ouder goed kunt gebruiken.
Hoe ga je zelf aan de slag? Je bent tenslotte de persoon die het meest bij je kind is.
Hoe kun je ervoor zorgen dat je het zelf vol houdt? En dat je er plezier in hebt?


Leer en oefen vaardigheden die je als betrokkene goed kunt gebruiken om deze ouders bij die taak te begeleiden.


Wat ga je leren?
In deze cursus leer je hoe je je kind, je leerling of cliënt, het best kunt begeleiden zodat hij groeit in zijn ontwikkeling. De aanpak wordt individueel afgestemd op het kind, op de meest effectieve en tegelijk liefdevolle manier.
Onderwerpen die aan bod komen: hoe motiveer je je kind, hoe verbeter je de communicatie tussen jou en het kind, hoe ga je om met ongewenst gedrag, hoe stel je praktische leerdoelen vast zodanig dat je aansluit bij het huidige niveau van je kind, hoe werk je effectief aan de leerdoelen. En meer !
Ook wordt aandacht besteed aan: dyspraxie, executieve functies en sensorische integratie. Hoe ga je hiermee om bij jouw kind en kun je de belemmering die dit geeft verminderen.
In de cursus is volop ruimte om jouw specifieke vragen over jouw kind te stellen aan de hand van vooraf aangeleverd videomateriaal.

Docent
Wederom hebben wij Steven Wertz van Growing Minds Autism Programs uit de USA uitgenodigd om deze cursus te geven. Hij brengt een enorme kennis en 30 jaar ervaring mee op het gebied van de begeleiding van deze doelgroep en brengt dit met groot enthousiasme. Hij heeft een unieke combinatie van opleiding, training en ervaring.
Steven is een gecertificeerd gedragsanalist (BCBA) en ontving een Son Rise certificering. Hij gebruikt in zijn begeleiding verschillende zogenaamde evidence based methodes. Steeds is hij op zoek naar die methodes die het meest effectief zijn.

Voor wie
-
    Ouders met een kind met autisme die praktische handvatten aangereikt willen krijgen waarmee zij hun kinderen gerichter kunnen begeleiden in de opvoeding en ontwikkeling. Deze cursus is voor jou!
-
    Begeleiders die gezinnen met kinderen met autisme resultaatgericht en effectief willen ondersteunen. Deze cursus is voor jou!
-
    Ouders, die al een contactgericht thuisprogramma hebben, gestoeld op CSL, Growing Minds of SonRise. Loopt het programma goed, is het vrolijk, speels, liefdevol, is er goed contact, maar heb je het idee dat je nu niet meer precies weet hoe je je kind verder kunt helpen in zijn/haar ontwikkeling? Ging de vooruitgang eerst snel en lijkt het of je kind een plateau heeft bereikt? Deze cursus is voor jou!
-
    Diegene die ervaring en succes heeft met een ABA programma (DTT, VB etc). Vind je het moeilijk te accepteren dat je kind een poosje niet vooruitgaat? Staar je naar een assessment en passen de doelen niet bij jouw kind? Deze cursus is voor jou!
-
    De motoriek van je kind is minder dan je zou willen. Wat nu? Heeft je kind dyspraxie? Hoe ondersteun je je kind hier op een structurele en effectieve manier in? Deze cursus is voor jou!
-
    Ouders met een kind met een onduidelijke of een zeldzame diagnose. Op het dagcentrum zijn ze lief en de zorg is goed. Maar jij denkt dat je kind meer kan leren. Hoe pak je dat aan? Deze cursus is voor jou!
-     Professionals in de zorg en in het onderwijs van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, die interesse hebben in deze maatwerk benadering. Deze cursus is voor jou!
-     Familieleden betrokken bij een gezin met een kind met autisme (bijv. opa, oma, tante). Je doet je best het gezin te ondersteunen, maar je weet niet goed waar te beginnen. Deze cursus is voor jou!

Waar
De cursus vindt plaats in het Hotel Lumen, Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle
www.hotellumen.nl

Wanneer
De 4-daagse cursus is van
zaterdag 14 april tot en met dinsdag 17 april 2018. Elke dag van 9:00-16:00.

Kosten
Voor de snelle beslisser! Bij op tijd betalen kost de 4 daagse cursus €
700,- Wanneer een tweede persoon rond hetzelfde kind de cursus ook doet, kost het voor deze tweede persoon €550,- .
Let op! Je moet dan wél voor
14 februari 2018 registreren en het totale bedrag betalen.
Na die datum worden de prijzen: €
750,- resp.,- €600,-.
Na de eerste betaling van 100 euro (per persoon) wordt een plek gereserveerd. Het aantal plaatsen is beperkt.
Lunch, koffie, thee, en water gedurende de hele dag is ook inbegrepen bij de prijs.

Hotel / overnachtingsmogelijkheden
De reservering voor een eventuele overnachting dien je zelf te maken
www.hotellumen.nl Het hotel hanteert een speciale prijs voor deelnemers aan deze cursus. Maak tijdens de reservering duidelijk dat je voor de Growing Minds cursus komt.

Vertaling
De cursus wordt in het Engels gegeven. Onze ervaring is dat dat door deelnemers als zeer goed verstaanbaar wordt ervaren. We zorgen indien gewenst voor (mogelijk niet-professionele) vertalers.

Inschrijven
Inschrijven kun je via dit inschrijfformulier of door een mail sturen naar:
centraal@growingmindssupport.nl

Organisatie
De organisatie is in handen van Growing Minds Support Services.

 

Wil je graag bespreken of deze cursus iets voor je zou kunnen zijn?
Neem contact met ons op!

Gratis telefonisch consult
(van een uur)

Marjoleine Leliveld
en Esther Sjouke:
centraal@growingmindssupport.nl

 

Inschrijvingsformulier 4-daagse Growing Minds cursus 4-17 april 2018