Loop je vast in de begeleiding van jouw kind of leerling?

Wil je het kind zinvolle vaardigheden leren?

En wil je het ook nog zelf volhouden?

 

Kom dan naar onze:

4-daagse Growing Minds cursus

vrijdag 1 t/m maandag 4 november 2019

 

De Growing Minds cursus is een cursus die gericht is op de vooruitgang van het kind op alle fronten en is voor ouders en begeleiders van kinderen met autisme en aanverwante problemen. Het is een cursus voor zowel professionals als ouders die vastlopen in de begeleiding van het kind.

Wat leer je?

In deze cursus leer je hoe je je kind, je leerling of cliënt, het best kunt begeleiden zodat hij groeit in zijn ontwikkeling. De aanpak wordt individueel afgestemd op het kind, op de meest effectieve en tegelijk liefdevolle manier.
Onderwerpen die aan bod komen: hoe motiveer je je kind, hoe verbeter je de communicatie tussen jou en het kind, hoe ga je om met ongewenst gedrag, hoe stel je praktische leerdoelen vast zodanig dat je aansluit bij het huidige niveau van je kind, hoe werk je effectief aan de leerdoelen. En meer!
Ook wordt aandacht besteed aan: dyspraxie, executieve functies en sensorische integratie. Hoe ga je hiermee om bij jouw kind en kun je de belemmering die dit geeft verminderen.
In de cursus is volop ruimte om jouw specifieke vragen over jouw kind te stellen aan de hand van vooraf aangeleverd videomateriaal.

Van wie leer je?

Steven Wertz van Growing Minds Autism Programs uit de VS komt deze cursus geven. Hij brengt een enorme hoeveelheid kennis en 30 jaar ervaring mee op het gebied van de begeleiding van autistische kinderen en kinderen met vergelijkbare problemen. Hij is zeer enthousiast en heeft een unieke combinatie van opleiding, training en ervaring.
Steven is een gecertificeerd gedragsanalist (BCBA) en ontving een Son Rise certificering. Hij gebruikt in zijn begeleiding verschillende maar zeer effectieve methodes, die altijd wetenschappelijk bewezen zijn.

Voor wie is deze cursus?

Ouders:                


met een kind met autisme die praktische handvatten aangereikt willen krijgen, waarmee zij hun kinderen gerichter kunnen begeleiden in de opvoeding en ontwikkeling.

met een kind met autisme die hun kind graag thuis willen gaan begeleiden, maar moeite hebben met het opstarten van een thuisprogramma

die al een contactgericht thuisprogramma hebben. Het programma loopt goed, het is vrolijk, speels, liefdevol, er is goed contact, maar heb je het idee dat je nu niet meer precies weet hoe je je kind verder kunt helpen in zijn/haar ontwikkeling? Ging de vooruitgang eerst snel en lijkt het of je kind een plateau heeft bereikt?

die ervaring en succes hebben met een ABA programma (DTT, VB etc). Vind je het moeilijk te accepteren dat je kind een poosje niet vooruitgaat? Staar je naar een assessment en passen de doelen niet bij jouw kind?

met een kind met een onduidelijke of een zeldzame diagnose. Op het dagcentrum zijn ze lief en de zorg is goed. Maar jij denkt dat je kind meer kan leren. Hoe pak je dat aan?

met een kind waarvan de motoriek minder is dan je zou willen. Wat nu? Heeft je kind dyspraxie? Hoe ondersteun je je kind hier op een structurele en effectieve manier in? 
Begeleiders: die gezinnen met kinderen met autisme resultaatgericht en effectief willen ondersteunen.
Professionals: in de zorg en in het onderwijs van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, die interesse hebben in deze maatwerk benadering.
Familieleden: betrokken bij een gezin met een kind met autisme (bijv. opa, oma, tante). Je doet je best het gezin te ondersteunen, maar je weet niet goed waar te beginnen.

Als een van de bovenstaande dingen van toepassing is, dan is deze cursus voor jou!

Waar
De cursus vindt plaats in Igluu Utrecht, Jansdam 2A, Utrecht www.utrecht.igluu.nl

Wanneer
De 4-daagse cursus is van vrijdag 1 november tot en met maandag 4 november 2019. Elke dag van 9:00-16:00.


Kosten
Voor de snelle beslisser! Bij op tijd betalen kost de 4 daagse cursus €700,- Wanneer een tweede persoon rond hetzelfde kind de cursus ook doet, kost het voor deze tweede persoon €550,- .
Let op! Je moet dan wél voor 1 september 2019 registreren en het totale bedrag betalen.
Na die datum worden de prijzen: €750,- resp.,- €600,-.
Na de eerste betaling van 100 euro (per persoon) wordt een plek gereserveerd. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Koffie, thee, en water gedurende de hele dag is inbegrepen bij de prijs.


Hotel / overnachtingsmogelijkheden
In Utrecht zijn allerlei mogelijkheden om te overnachten in verschillende prijsklassen. Onze ervaring is dat ouders achteraf erg blij zijn als ze besloten hebben te verblijven op de plek van de cursus. Kom je er niet uit laat ons dat dan weten, we willen je graag helpen.

Vertaling
De cursus wordt in het Engels gegeven. Onze ervaring is dat dat door deelnemers als zeer goed verstaanbaar wordt ervaren. We zorgen indien gewenst voor (mogelijk niet-professionele) vertalers.
 

Inschrijven
Inschrijven kun je via de website
www.growingmindssupport.nl of door een mail sturen naar: centraal@growingmindssupport.nl

Organisatie
De organisatie is in handen van Growing Minds Support Services.

Inschrijvingsformulier 4-daagse Growing Minds cursus november 2019

Wil je bespreken of deze cursus iets voor je zou kunnen zijn?
Maak dan via de mail een afspraak voor een gratis telefonisch consult.Marjoleine Leliveld en Esther Sjouke:
centraal@growingmindssupport.nl

 

Wil je graag bespreken of deze cursus iets voor je zou kunnen zijn?
Neem contact met ons op!

Gratis telefonisch consult
(van een uur)

Marjoleine Leliveld
en Esther Sjouke:
centraal@growingmindssupport.nl

 

Inschrijvingsformulier 4-daagse Growing Mind cursus 1-4 nov 2019